Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Büyükşehir, Yüreğir ve Sarıçam’ın atık su problemini çözülüyor

Büyükşehir, Yüreğir ve Sarıçam’ın atık su problemini çözülüyor

Büyükşehir, Yüreğir ve Sarıçam’ın atık su problemini çözülüyor

Buruk Mahallesi basta olmak üzere Yüregir ve Sariçam ilçelerinde birçok mahallenin altyapi eksikliklerini gidermek için harekete geçen Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI), geçmis dönem baslatilan ancak yarim birakilan ‘Yüregir ve Sariçam Ilçesi Kanalizasyon Kolektör Hatti ile Buruk Mahallesi Kanalizasyon Sebekesi Insaati’ isinin yapimini titizlikle sürdürüyor.

 

BASKAN ZEYDAN KARALAR, BURUK TOKI SAKINLERINE VERDIGI SÖZÜ TUTUYOR

Daha önce konuyla ilgili Buruk TOKI sakinleriyle görüsen Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, vatandaslara bu önemli ve gerekli projenin bir an önce hayata geçirilecegini söylemis ve konuya yönelik ASKI’ye talimat vermisti. Baskan Zeydan Karalar’in Adana’da susuz ve aritmasiz bir yer kalmamasi hedefini gerçeklestirmek için çalismalarini sürdüren ASKI, Yüregir ve Sariçam ilçeleri için hazirlanan bu projeyi sorunsuz tamamlamak için yogun mesai harciyor.

 

SARIÇAM’DAKI MAHALLELER FOSEPTIK ÇUKURLARINDAN KURTULUYOR

Mevcut hattin yogunlugundan kaynakli olan problemlere son vermek amaciyla yaklasik 14 kilometre uzunlugunda ana kolektör hatti ile yaklasik 19 kilometrelik Buruk Mahallesi kanalizasyon hattinin dösemesi gerçeklestiriliyor. Projeyle birlikte hem mevcut kanalizasyon hatlarinin rahatlatilmasi hem de kanalizasyon sistemi bulunmayan mahallelere yeni hat insa edilmesi hedefleniyor.

 

Çalisma kapsaminda Istiklal ve Cumhuriyet mahallelerine kanalizasyon hatti dösenerek bu mahalleler foseptik çukurlarindan kurtarilacak ve Buruk TOKI Evleri kanalizasyon hatti ve baglantilarina kavusacak. Sariçam’in merkez mahallelerindeki atik sulari toplayan ve Kozan Yolu'ndan geçerek Yüregir kolektörüne baglanan hat rahatlatilarak tüm Yüregir ilçesinin yükü hafifletilmis olacak. Ayrica Sariçam ilçesine bagli Çinarli, Çarkipare, Akkuyu, Boynuyogun ve Gültepe mahallelerinin atik sulari kanalizasyon sebekesi vasitasiyla Yüregir Atik Su Aritma Tesisi’ne ulastirilacak.

 

19 KILOMETRELIK KANALIZASYON HATTININ 14 KILOMETRESI TAMAMLANDI

Buruk Mahallesi için projelendirilen 19 kilometre uzunlugundaki sebeke hattinin 14 kilometrelik kismini döseyen ekipler, kalan 5 kilometre hattin insaatina basladi. Nüfus artisi ve kentlesme hizi göz önünde bulundurularak hayata geçirilen projeyi en kisa sürede tamamlayacak olan ASKI, çok genis bir alanin altyapi sorununun tarihe karismasini ve vatandaslarin rahat bir nefes almasini saglamis olacak.



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli